POČELA VAKCINACIJA STUDENATA: Prijavljivanje u domovima i savezima

B.B.

22. 03. 2021. u 12:02

U STUDENTSKOM gradu i domu "Karaburma", počela je vakicinacija akademaca, a zaintereosavni će, osim na prunkotovima poliklinike, moći da se prijave i upravama domova i savezima studenata.

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА СТУДЕНАТА: Пријављивање у домовима и савезима

vakcinacija studenata

Direktor Studentskog centra Goran Minić pozvao je studente da se vakcinišu i da na taj način zaštite svoje zdravlje, budu odgovorni, kako prema sebi, tako i prema zdravlju ljudi iz svog okruženja. On je najavio da će u domovima, početi anketiranje o zainteresovanosti za imunizaciju.


- Postoji veliko interesovanje studenata za proces vakcinacije - kaže dr Marija Obradović, v.d. direktora Studentske poliklinike. - Do sada je vakcinisano oko 1.000 akademaca sa hroničnim bolestima, posebnim potrebama, kao i studenti završnih godina medicine, farmacije i nekih drugih fakulteta koji su se organizovali preko studentskih organizacija na fakultetima.

Vakcinacija se radi i u Studentskoj poliklinici u Krunskoj ulici u Beogradu, dok su mobilne ekipe angažovane za studente posebnim potrebama u domu "Mika Mitrović".
Student biohemije na Hemijskom fakultetu Nenad Drulović rekao je da se za vakcinaciju u Studentskom gradu prijavio jer je "vakcinacija civilizacijska tekovina".

On je naveo da mu nije bitno koju će vakcinu primiti, jer smatra da su sve podjednako kvalitetne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda