EPIDEMIJA U RUDNIČKO - TAKOVSKOM KRAJU: U kovid odeljenjima 28 ljudi, veći broj prijema

M. B.

19. 03. 2021. u 11:42

BROJ pacijenata u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu isti je kao juče – 28, prema preseku od jutros. Povećava se broj otpuštenih, ali i prijema osoba, upućenih iz Kovid ambulanti Doma zdravlja, sa sumnjom da su novozaražene.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: У ковид одељењима 28 људи, већи број пријема

Foto M. B.

- Na Grudnom odeljenju trenutno je smešteno 12, na Neurologiji 16 pacijenata. Pozitivno na korona virus ih je 27, jedan pacijent ima negativan test. Tokom minula 24 sata, četvoro smo otpustili kući, dva pacijenta smo prevezli na lečenje u Kovid bolnicu u Batajnici, a primili smo na lečenje šest pacijenta (troje više nego juče) sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju ovim virusom – potvrđuje dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Zvaničan broj novozaraženih korona virusom u Rudničko-takovskom kraju, juče je iznosio 26, dok današnjih informacija o tome, do ovog izveštavanja još nema. Po jučerašnjoj računici milanovačkog Doma zdravlja, ukupan broj obolelih od korona virusa u aktuelnom „piku“ epidemije iznosi 2.183, od kojih je izlečeno 955.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni blaži trend smirivanja, zaražena su ukupno 2.183 lica, uz nažalost 91 smrtnu žrtvu.

Od početka imunizacije u ovom kraju, vakcinisano je ukupno 6.399 osoba. Njih 4.544 primile su prvu vakcinu „Sinofarm“, 706 „Sputnjik V“, 640 „AstraZeneku“ i 509 „fajzer“. Do sada, revakcinisano ih je 4.23.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju