SMEĆE ODNOSE U PANČEVO: Nakon gašenja požara koji je tinjao nekoliko dana, deponija u Kovinu konačno - zatvorena

J. J. BALjAK

15. 03. 2021. u 06:21

POŽAR na deponiji u Kovinu, koji je tinjao više od pet dana, konačno je ugašen, a odlukom Ministarstva za zaštitu životne sredine to nesanitarno smetlište sada je i - zatvoreno! Meštani, koji su se danima gušili u dimu i smradu, sada su odahnuli, jer je na pomolu rešavanje ovog trodecenijskog problema.

СМЕЋЕ ОДНОСЕ У ПАНЧЕВО: Након гашења пожара који је тињао неколико дана, депонија у Ковину коначно - затворена

FotoOpština Kovin

Na hitnom sastanku, koji je resorna ministarka Irena Vujović održala sa predsednicom opštine Kovin Sanjom Petrović i gradonačelnikom Pančeva Aleksandrom Stefanovićem, doneta je odluka da se smeće sa kovinske deponije od danas odvozi na deponiju u Pančevu, što je, inače, bilo predviđeno da se uradi još pre tri godine.

- U Pančevu će se procenjivati količina i vrsta otpada, kako bi se u što kraćem roku došlo do održivog i dugoročnog rešenja za otpad iz Kovina. Vlada Srbije već radi na tome u saradnji sa kineskim partnerima, kada je reč o proširenju kasete u Pančevu - najavila je ministarka, i istakla da je u prvom momentu najvažnije bilo da se gašenjem požara spreči ekološka katastrofa.

Na sastanku su razmatrana sva rešenja, kao što je i izgradnja transfer-stanice u Kovinu, nakon čega bi se uradila sanacija i rekultivacija ove nesanitarne deponije, koja više nema gde da se širi, osim u visinu. Slojevi smeća ovde dostižu čak 12 metara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest