EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U ČAČKU: Hospitalizovano 80 pacijenata

V.I.

04. 03. 2021. u 14:22

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЧАЧКУ: Хоспитализовано 80 пацијената

Foto: V. Ilić

NA KOVID odeljenjima čačanske bolnice hospitalizovano je 80 pacijenata. U respiratornom centru nalazi se 12 bolesnika, a troje sa najtežom kliničkom slikom priključeno je na respiratore.

Nažalost, prethodnog dana preminuo je jedan pacijent, muškarac iz Čačka. Evidentirano je sedam prijema i šest otpusta, a u prijemno-trijažnoj ambulanti čačankse bolnice obavljeno je 85 pregleda, od čega su 53 prva.

Broj pozitivnih u odnosu na ukupan broj pregleda je u zavisnosti od opštine do opštine na nivou Moravičkog okruga kreće se od 20 do 22 procenta. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Moravičkom okrugu potvrđena su još 83 slučaja zaraze korona virusom.

Kovid-19 potvrđen je kod 42 osobe iz Čačka (od 183 testiranih), 18 iz Gornjeg Milanovca (39 testiranih), osam iz Lučana (28) i 15 iz Ivanjice (60 uzoraka). U obzir su uzeti rezultati PCR i antigenskog testiranja.

- Kada je u pitanju broj obolevanja u školskim kolektivima u ponedeljak 01. marta prijavljeno je devet na nivou okruga, a u Čačku pet, jedno dete iz Predškolske ustanove, jedno iz osnovne škole, dva nastavnika iz osnovne škole i jedan nastavnik u srednjoj. U utorak 02. marta prijavljeno je 13, od toga 11 u Čačku, jedan vaspitač i dva osnovca, tri učenika u Gimnaziji, dva u Tehničkoj školi, dva zaposlena u Mašinskoj i jedan u Prehrambenoj školi. Juče je registrovano šest na nivou okruga, dva u Čačku, jedan vaspitač u predškolskoj i jedan zaposlen u osnovnoj školi - rekao je dr Mihailo Luković, rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)