KAMIDŽORA VIŠE NIJE CRNA RUPA: Konačno osvetljen saobraćajni ulaz u Kraljevo iz pravca Kragujevca (FOTO)

G.Ć.

22. 02. 2021. u 11:48

POSLE više od jedne decenije od završetka rekonstrukcije i nakon brojnih imovinsko-pravnih peripetija, konačno su osvetljeni takozvani Kamidžorski most preko Zapadne Morave i obližnja, veoma prometna raskrsnica na ulazu u Kraljevo iz pravca Kragujevca.

КАМИЏОРА ВИШЕ НИЈЕ ЦРНА РУПА: Коначно осветљен саобраћајни улаз у Краљево из правца Крагујевца (ФОТО)

Foto:G.Šljivić

Kompletnu rasvetu Kamidžorskog mosta koji praktično spaja kraljvački sa gružanskim krajem, deo regionalne saobraćajnice ispred i iza ove ćuprije, kao i raskrsnice na kojoj se račvaju putevi prema Kragujevcu i Kraljevu sa obilaznicom oko grada na Ibru, sredstvima iz republičkog budžetra postavilo je preduzeće „Putevi Srbije“.

- Rasveta je postavljena još prošle godine, ali se čekalo da se reše određeni imovinsko-pravni odnosi za izgradnju neophodne trafo-stanice koja ovaj sistem napaja električnom energijom. Nedavno je sve završeno i most i raskrsnica su konačno osvetljeni – kaže Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

Osvetljenje na kamidžorskoj petlji posebno je obradovalo vozače koji ovom saobraćajnicom svakodnevno prolaze i po nekoliko puta.

- Živim u Kraljevu, ali sam punih devet godina zaposlen u Kragujevcu. Svakodnevno putujem automobilom i ova raskrsnica i most u tom periodu nikada nisu bili osvetljeni. Sve je podsećalo na ogromnu crnu rupu – kaže jedan od vozača.

- Sada je potpuno druga priča. Eto, kada nas u 21. veku i ovakve stvari obraduju, a trebalo bi da budu uobičajene i da se podrazumevaju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo