KAMIDŽORA VIŠE NIJE CRNA RUPA: Konačno osvetljen saobraćajni ulaz u Kraljevo iz pravca Kragujevca (FOTO)

G.Ć.

22. 02. 2021. u 11:48

POSLE više od jedne decenije od završetka rekonstrukcije i nakon brojnih imovinsko-pravnih peripetija, konačno su osvetljeni takozvani Kamidžorski most preko Zapadne Morave i obližnja, veoma prometna raskrsnica na ulazu u Kraljevo iz pravca Kragujevca.

КАМИЏОРА ВИШЕ НИЈЕ ЦРНА РУПА: Коначно осветљен саобраћајни улаз у Краљево из правца Крагујевца (ФОТО)

Foto:G.Šljivić

Kompletnu rasvetu Kamidžorskog mosta koji praktično spaja kraljvački sa gružanskim krajem, deo regionalne saobraćajnice ispred i iza ove ćuprije, kao i raskrsnice na kojoj se račvaju putevi prema Kragujevcu i Kraljevu sa obilaznicom oko grada na Ibru, sredstvima iz republičkog budžetra postavilo je preduzeće „Putevi Srbije“.

- Rasveta je postavljena još prošle godine, ali se čekalo da se reše određeni imovinsko-pravni odnosi za izgradnju neophodne trafo-stanice koja ovaj sistem napaja električnom energijom. Nedavno je sve završeno i most i raskrsnica su konačno osvetljeni – kaže Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

Osvetljenje na kamidžorskoj petlji posebno je obradovalo vozače koji ovom saobraćajnicom svakodnevno prolaze i po nekoliko puta.

- Živim u Kraljevu, ali sam punih devet godina zaposlen u Kragujevcu. Svakodnevno putujem automobilom i ova raskrsnica i most u tom periodu nikada nisu bili osvetljeni. Sve je podsećalo na ogromnu crnu rupu – kaže jedan od vozača.

- Sada je potpuno druga priča. Eto, kada nas u 21. veku i ovakve stvari obraduju, a trebalo bi da budu uobičajene i da se podrazumevaju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju