PREVENTIVA U BORBI PROTIV TRGOVINE LJUDIMA: U Paraćinu još jedna u nizu info-radionica Crvenog krsta

Z. Rašić

19. 02. 2021. u 14:19

U NASTAVKU održavanja info-radionica radi prevencije i prepoznavanja trgovine ljudima, paraćinski Crveni krst organizovao je danas isti događaj u Mašinsko-elektrotehničkoj školi.

ПРЕВЕНТИВА У БОРБИ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА: У Параћину још једна у низу инфо-радионица Црвеног крста

Foto: CK Paraćin

Interaktivna radionica pod nazivom «Prepoznajmo i pomozimo» je bila namenjena predstavnicima Đačkog parlamenta, a kako joj ime kaže, bilo je reči i o indikatorima koji pomažu prepoznavanje eventualnih žrtava u školama.

Prisustvovalo je trinaestoro učenika iz Đačkog parlamenta. Aleksandra Atanasković iz Crvenog krsta navodi da su prezentaciju održale Mina Miletić i Petra Stojanović, vršnjačke edukatorke, odnosno srednjoškolke koje su u međuvremenu prošle obuku za edukaciju, u prisustvu profesorke zadužene za saradnju sa Crvenim krstom.

- Najbitnije je da decu upoznajemo sa opasnostima i rizicima stupanja u određene vrste odnosa sa drugim ljudima. Ovakve radionice planiramo i održavamo tokom čitave školske godine, a pre MEŠ-a prezentacija je bila u Gimnaziji - ističe Aleksandra, napominjući da su ovakve teme namenjene uglavnom srednjoškolcima i u okviru su programa Crvenog krsta Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!