IMUNIZACIJA U NEGOTINU: Počinje vakcinacija Fajzerovim cepivom

S.M.J.

18. 02. 2021. u 13:07

PORED imunizacije vakcinom kineskog proizvođača Sinofarm u opštini Negotin počinje i vakcinacija građana Fajzerovom vakcinom.

ИМУНИЗАЦИЈА У НЕГОТИНУ: Почиње вакцинација Фајзеровим цепивом

Foto: S.M.Jovanović

Negotinskom Zdravstvenom centru stiglo je 90 doza Fajzer-BioNTek vakcina za građane koji su se prijavili preko portala eUprava ili pozivom Kol centra, a koje će oni primiti tokom popodneva, od 15 do 20 časova, na vakcinalnom punktu u negotinskom Domu penzionera. Na ovom punktu je jutros nastavljena revakcinacija 120 osoba kineskom vakcinom.

Za građane koji primaju prvu dozu Sinofarmovih vakcina imunizacija se obavlja u Domu zdravlja na Vakcinalnom punktu na donjem spratu Dispanzera za decu i omladinu.

Inače, zaključno sa 17. februarom aplicirano je ukupno 3.311 doza vakcina od kojih 2.118 prvih doza, dok je do sada revakcinisano 1.093 građana.

Do sada su vakcine kompanije Fajzer-BioNTek primila 103 zdravstvena radnika, kao i zaposleni i korisnici u staračkim domovima u opštini Negotin, a od tog broja revakcinisano je 49 zaposlenih u Zdravstvenom centru Negotin, kao i korisnici usluga i zaposleni u Ustanovi za stare „Sveti Nikola“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)