PUT DOBRE RAKIJE U ŽITIŠTU: Ambiciozni planovi uprkos koroni (FOTO)

B. GRUJIĆ

17. 02. 2021. u 19:28

UDRUŽENjE proizvođača voća i voćnih rakija, osnovano januara prošle godine, sa više od stotinu registrovanih članova, planira da u ovoj godini ostvari još bolje rezultate.

ПУТ ДОБРЕ РАКИЈЕ У ЖИТИШТУ: Амбициозни планови упркос корони (ФОТО)

Foto: B.Marčeta

U planu je realizacija zanimljivih i originalnih ideja kada su pravljenje i plasman kvalitetne domaće rakije u pitanju. Predsednik ovog jedinstvenog udruženja, Žitištanin Aleksandar Tucić, ponosno ističe da su tokom 2020. godine članovi udruženja učestvovali na nekoliko značajnih takmičenja u zemlji i inostranstvu i postigli zapažane rezultate.

- Zavidan uspeh ostvaren je na takmičenju u Staroj Moravici, gde smo imali dva pobednika u različitim kategorijama, u Segedinu smo imali jednog pobednika, na festivalu u Zenici naši članovi osvojili su tri prva mesta, a u Rači naš član je proglašen za rakijskog vojvodu, što je velika čast - kaže Aleksandar Tucić, uz napomenu da su u planu bila i dva stručna predavanja u Žitištu, na temu proizvodnje voća i vrhunskih voćnih rakija, ali zbog pandemije nisu realizovana.

Proizvođači rakije iz Žitišta i okoline, ali i ostali iz cele Srbije, koji su članovi udruženja, uspeli su, u otežanim okolnostima, da organizuju Festival rakije u Žitištu, a za ovu godinu u planu je realizacija nekoliko zanimljivih i kako kažu, originalnih ideja, koje su za sada tajna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024