KONTROLA TROŠENJA NOVCA: Švajcarci pomažu lokalnim samoupravama

B.B.

16. 02. 2021. u 12:38

OPŠTINE Vladičin Han, Surdulica i Bosilegrad, potpisaće sutra sa švajcarskim Sekretarijatom za ekonomske poslove i Projektom Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) Memorandum o saradnji, koji im pruža stručnu podršku u uspostavljanju ili unapređenju finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije, uvođenju inovativnih modela u javnim finansijama i nadzora nad lokalnim javnim preduzećima.

КОНТРОЛА ТРОШЕЊА НОВЦА: Швајцарци помажу локалним самоуправама

Foto: J.S.

Projekat koji podržava Vlada Švajcarske će, tokom 2021. i 2022. godine, obezbediti ekspertsku podršku lokalnim samoupravama u primeni propisa, uspostavljanju procedura i mehanizama i uvođenju novih alata ovim oblastima. Cilj je da se unapredi način planiranja, raspodele i kontrole trošenja budžetskih sredstava, kao i nadzor nad radom lokalnih javnih preduzeća. Na ovaj način se podržava stabilnost javnih finansija jedinica lokalne samouprave i osigurava bolje pružanje usluga građanima, kao i veća transparentnost u radu lokalnih uprava

Devet od ukupno 48 lokalnih samouprava koje će biti partneri RELOF2 (Pančevo, Alibunar, Opovo, Nova Varoš, Sjenica, Prijepolje, Novi Pazar, Raška i Tutin), već su potpisali je memorandume.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima