KONTROLA TROŠENJA NOVCA: Švajcarci pomažu lokalnim samoupravama

B.B.

16. 02. 2021. u 12:38

КОНТРОЛА ТРОШЕЊА НОВЦА: Швајцарци помажу локалним самоуправама

Foto: J.S.

OPŠTINE Vladičin Han, Surdulica i Bosilegrad, potpisaće sutra sa švajcarskim Sekretarijatom za ekonomske poslove i Projektom Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) Memorandum o saradnji, koji im pruža stručnu podršku u uspostavljanju ili unapređenju finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije, uvođenju inovativnih modela u javnim finansijama i nadzora nad lokalnim javnim preduzećima.

Projekat koji podržava Vlada Švajcarske će, tokom 2021. i 2022. godine, obezbediti ekspertsku podršku lokalnim samoupravama u primeni propisa, uspostavljanju procedura i mehanizama i uvođenju novih alata ovim oblastima. Cilj je da se unapredi način planiranja, raspodele i kontrole trošenja budžetskih sredstava, kao i nadzor nad radom lokalnih javnih preduzeća. Na ovaj način se podržava stabilnost javnih finansija jedinica lokalne samouprave i osigurava bolje pružanje usluga građanima, kao i veća transparentnost u radu lokalnih uprava

Devet od ukupno 48 lokalnih samouprava koje će biti partneri RELOF2 (Pančevo, Alibunar, Opovo, Nova Varoš, Sjenica, Prijepolje, Novi Pazar, Raška i Tutin), već su potpisali je memorandume.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)