ZAJEDNO DO ZAPOŠLJAVANJA I POKRETANJA BIZNISA: Saradnja Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i GIZ-a

J.L.

12. 02. 2021. u 20:44

SARADNjA Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Nemačke agencije za međunarodnu saradnju (GIZ) u narednom periodu će se intezivirati i ogledati u podršci za pokretanje biznisa i zapošljavanja.

ЗАЈЕДНО ДО ЗАПОШЉАВАЊА И ПОКРЕТАЊА БИЗНИСА: Сарадња Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и ГИЗ-а

Foto: J.L.

- Saradnja sa Nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju (GIZ) u prethodnim mandatima je bila izuzetno značajna i verujem da ćemo tako i nastaviti. Potrebno je uspostaviti najbolji moguć model saradnje, ali i naći način za udruživanje sredstava u okviru zajedničkih projekata – smatra Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

- Značajan broj projekata GIZ-a svakako predviđen da se sprovodi po sličnom konceptu i u okviru podsticajnih mera Sekretarijata, dok će u pogledu zapošljavanja, svakako akcenat i biti stavljen na teže zapošljive kategorije stanovništva.

Aktuelni projekti GIZ-a podrazumevaju marginalizovane i teže zapošljive kategorije stanovništva, kao i paket mera pod nazivom ,,Employment Promotion“, baziranom na podsticanju zapošljavanja, te na aktivnim merama zapošljavanja, gde postoji mnogo prostora za saradnju.

- GIZ mnogo radi i u oblasti karijernog vođenja, socijalnog mentorstva, sprovode obuke za tržište rada, obuke za poznatog poslodavca, a u procesu je i javno-privatno partnerstvo – predočava Robert Bu, vođa projektnog tima GIZ-a. - U protekloj godini pružena je značajna podrška startap preduzećima i mikro biznisima i tako smo pomogli gotoov 20 lica da pokrenu sopstveni posao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!