OPET SMEĆE U PRELIĆIMA: Otpad iz Čačka se ne odvozi na regionalnu deponiju "Duboko"

V. ILIĆ

11. 02. 2021. u 09:22

UMESTO transfera u regionalni centar "Duboko" kraj Užica, smeće iz Čačka i okoline se poslednjih dana ponovo odlaže na deponiju u Prelićima nadomak grada na Moravi, iako je ona odavno zatvorena.

ОПЕТ СМЕЋЕ У ПРЕЛИЋИМА: Отпад из Чачка се не одвози на регионалну депонију Дубоко

Foto V. Ilić

Odbornik grupe građana pod nazivom "Čačak je naš" Dragan Bisenić tvrdi da je tamo već nataloženo više od 150 tona novog otpada.

- Dok se smeće koje rekom Lim stiže iz Crne Gore odlaže na našoj deponiji "Duboko", Čačak pravi svoje nelegalo đubrište, iako pomoćnik gradonačelnika zadužena za zaštitu životne sredine Mirjana Đoković tvrdi da se u Prelićima obavlja smo pretovar iz kamiona u kontejnere - izjavio je Bisenić.

I, zaista, iz JKP "Komunalac" potvrđuju da se od 8. februara otpad sa transfer stanice "Prelići" na deponiju "Duboko" odvozi dvostruko sporije, jer se koriste samo kamioni bez prikolice. Zato se, umesto po 32, sada ka Užicu prebacuje samo sedam do osam kubika, pa su prinuđeni da otpad istovaraju na plato transfer-stanice. Kažu i to da će, ako JKP "Duboko" uskoro ne pronađe rešenje, situacija postati alarmantna.

Dragan Bisenić, Foto Arhiva

Čačanski komunalci prenose i to da su Užičanima van stroja ne samo dve "abrol" prikolice, već i dva kamiona čija popravka nije tako skoro izgledna, ali nemaju informacije o tome ima li sve to ikakve veze sa transportom otpada iz Potpećkog jezera.

U saopštenju dostavljenom medijima, pomenuti čačanski JKP naglašava i to da njihova vozila ne smeju ostati neistovarena, jer moraju da sakupljaju novi otpad sa terena. U protivnom, ulični kontejneri bi ostali puni, što je nedopustivo - posebno u uslovima pandemije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)