PRVA PROBA HELIODROMA: Vojni piloti sletiće erbas helikopterom na UKC Niš

J. ĆOSIN

09. 02. 2021. u 19:29

HELIDROM u Nišu uskoro će biti na raspolaganju pacijentima kojima je neophodan prevoz helikopterom, a prva proba biće održana sutra, najavljuje direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić, čime će praktično i početi njegovo korišćenje.

ПРВА ПРОБА ХЕЛИОДРОМА: Војни пилоти слетиће ербас хеликоптером на УКЦ Ниш

Foto: J. Ćosin

Prvo probno sletanje na helidrom Univerzitetskog Kliničkog centra Niš najavljeno je za sutra u 11:15 časova.

-Vojni piloti Vojske Republike Srbije, izvršiće probno sletanje „Airbus“ helikopterom, koji se koristi za medicinski transport pacijenata, radi pripreme i maksimalnog obezbeđenja zdravstvene podrške i pružanja zdravstvenih usluga, ukoliko bude potrebe, a zbog organazacije predstojećeg evropskog takmičenja skijaša na Kopaoniku, koje će trajati od 22.02.-26.02., ove godine- kažu u UKC Niš.

Prema najavama bivšeg direktora UKC Zorana Radovanovića, Niš je prvi u grad u Srbiji koji će dobiti helidrom napravljen po svim standardima, jer je to grad koji se nalazi na raskrsnici puteva, te će njegovom izgradnjom pacijenti moći da se u veoma kratkom roku transportuju u neku drugu zdravstvenu ustanovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)