„ANIMIRANO PROLEĆE“: U Jagodinskom Kulturnom centru planiraju programe posvećene mladima

Z. GLIGORIJEVIĆ

08. 02. 2021. u 15:49

KULTURNI centar u Jagodini planira da intenzivira programe, pre svega, namenjene deci i mladima, onoliko koliko to dozvoljavaju epidemiološke mere, ali i građevinski radovi.

„АНИМИРАНО ПРОЛЕЋЕ“: У Јагодинском Културном центру планирају програме посвећене младима

Foto: Kulturni centar Jagodina

Naime, u toku je izgradnja novog Kulturnog centra od 2.850 kvadrata.

Prvi neformalni susret sa mališanima organizovan je tokom vikenda, kada su oni bili u prilici da počnu da upoznaju animaciju od prvih faza, od prvih optičkih igračaka. To je uvod u niz manifestacija planiranih u martu i aprilu, koje će promovisati umetnost animacije i na neki način najaviti deveto izdanje „Animator festa“, evropskog festivala animiranog filma dece i mladih.

- Pred nama je takozvano „animirano proleće“, u okviru kog ćemo organizovati filmske projekcije, odnosno retrospektivu filmova sa „Animator festa“ prikazanih tokom poslednjih godina. Projekcije će se organizovati jednom nedeljno, a ulaz će biti besplatan. Nadam se da će publika uživati, jer je zaista reč o veoma lepim filmskim ostvarenjima koja se ne mogu videti ni na jednom festivalu, niti posebnim filmskim događajima. Organizovaćemo i ciklus radionica za decu školskog uzrasta, bavićemo se animacijom plastelina, pesak animacijom i kolaž animacijom predmeta – kaže Marija Vulić, urednik likovnog programa u Kulturnom centru u Jagodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu