NOVA NORMALIZACIJA VODOSNABDEVANJA: Voda iz vlasotinačkog vodovoda ispravna za piće

I.M.

08. 02. 2021. u 15:44

VODA koja se distribuira iz sistema vlasotinačkog JKP „Vodovod“ higijenski je ispravna, potvrdile su analize leskovačkog Zavoda za javno zdravlje.

НОВА НОРМАЛИЗАЦИЈА ВОДОСНАБДЕВАЊА: Вода из власотиначког водовода исправна за пиће

Foto: I.M.

Ova zdravstvena ustanova je, od 3.do 5. februara, uzela 19 uzoraka površinske, potom vode sa postrojenja za preradu kao i iz distributivne mreže, a sve analize su pokazale da je ona ispravna za piće i pripremu hrane. Uzorkovanje vode je standardna zakonska procedura nakon što dođe do prekida u vodosnabdevanju.

U poslednjih mesec dana ovo je treći put da su Vlasotinčani ostajali bez vode za piće. Prvi put kada je zbog nevremena došlo do oštećenja cevovoda i brane na vodozahvatu, drugi put zbog nemogućnosti prerade uslovljene velikom mutnoćom vode, a poslednji put zbog nove havarije odnosno zbog pucanja glavnog potisnog cevovoda sirove vode.

Svi korisnici usluga vlasotinačkog „Vodovoda“ vodom za piće snabdevali su se iz cisterni, dok su onu iz distributivnog sistema, posle sanacije posledica havarija, koristili kao tehničku vodu sve dok nadležni nisu potvrdili njenu bakteriološku i fizičko-hemijsku ispravnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!