U VRTIĆIMA MESTA ZA SVE MALIŠANE: Opština Ruma i u ovoj godini nastavlja sa ulaganjima u predškolske ustanove

S. KOSTIĆ

04. 02. 2021. u 07:26

RUMA će 2021. svim svojim mališanima obezbediti mesto u vrtićima.

У ВРТИЋИМА МЕСТА ЗА СВЕ МАЛИШАНЕ: Општина Рума и у овој години наставља са улагањима у предшколске установе

Foto S. K.

Izgradnjom novog obdaništa "Kockica 2" koji je planiran tokom ove godine, biće ukinute liste čekanja.

To očekuje Slađan Mančić, predsednik opštine Ruma, koji kaže da je po poslednjem izveštaju na listi čekanja oko 30 dece.

- Uređenje vrtića je jedan od projekat koji finansiramo iz budžeta, koji su građani tražili kroz projekat "Participativno budžetiranje" - rekao je Mančić, prilikom obilaska radova na uređenju dvorišta vrtića"Poletarac" -objekat "Centar". - u proteklih nekoliko meseci lokalna samouprava postavila je deset novih igrališta širom opštine.

SIGURNOST Bezbednost na prvom mestu, Foto S. K.

Radoslav Mašić, direktor UPVO "Poletarac", ističe da su uslovi u rumskim vrtićima, u proteklih nekoliko godina drastično unapređeni.

- Novo igralište posebno raduje 320 mališana, koliko ih trenutno pohađa objekat "Centar".

BEZBEDNA IGRA

Projekat uređenja dvorišta vrtića "Poletarac" - objekat "Centar" u Rumi privodi se kraju, a uz tartan podlogu na 280 kvadrata, u dvorištu će biti postavljeno i novo multifunkcionalno dečje igralište koje zadovoljava sve bezbednosne aspekte. Iz opštinskog budžeta za ovu namenu izdvojeno je preko četiri miliona dinara.

Ono obezbeđuje ne samo fizički razvoj već se može koristiti i za jačanje drugih aspekata razvoja dece u ovom uzrastu. Epidemiološka situacija se popravlja i nadamo se da će svi objekti vrlo brzo raditi punim kapacitetom, a deca će imati gde da se igraju i uživaju - kazao je Mašić.

Opština Ruma i u ovoj godini nastavlja sa značajnim ulaganjima u predškolsko obrazovanje i vaspitanje. Izgradnja vrtića "Kockica 2" biće najvredniji projekat u 2021. godini i za tu namenu obezbeđen je 131 milion dinara.

- Pored sve naše želje i energije koju ulažemo da deca budu zadovoljna, da i roditelji imaju olakšice u smislu besplatnog vrtića, besplatnih udžbenika, ovakvih dečjih mobilijara i sličnih stvari, izgradnja vrtića "Kockica 2" biće kruna ulaganja i brige za naše najmlađe sugrađane - rekao je Mančić, i podsetio da kada su 2018. godine doneli odluku o besplatnom vrtiću tada je bilo 1.270 dece, a prošle godine bilo je preko 1.750.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!