PONOS SRBIJE: Najuspešniji akademci na prijemu u Pokrajinskoj vladi, za desetke 200.000 dinara

J. S.

30. 01. 2021. u 08:45

POKRAJINSKI sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević priredio j svečani prijem u Holu Pokrajinske vlade za najuspešnije studente Univerziteta u Novom Sadu.

ПОНОС СРБИЈЕ: Најуспешнији академци на пријему у Покрајинској влади, за десетке 200.000 динара

Foto Pres biro Pokr.vlade

Reč je o studentima koji su se istakli po kvalitetu nastavno-naučne delatnosti, ali i po svojim kulturnim, sportskim i humanitarnim aktivnostima.

Senat novosadskog Univerziteta za najboljeg studenta proglasio je Mašu Rapajić sa Medicinskog fakulteta. Nagrada se dodeljuje u vidu sertifikata i novčanog iznosa od 200.000 dinara, a finansijski pokrovitelj je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Maša je dobitnica i Nagrade za studenta generacije u oblasti medicinskih nauka.

- Reč je o ličnostima koje su, već sada svesne svoje misije, nezavisne, slobodne i odgovorne. Studenti nisu samo vredno učili, već su radili na kreiranju ambijenta koji govori da su iznad svega stvaralačka bića spremna da sve svoje kvalitete podrede široj društvenoj zajednici - kazao je studentima sekretar Milošević.

TAKMIČENjA

PRIZNANjA za vrhunske rezultate postignute na evropskim i svetskim takmičenjima u školskoj 2019/2020. godini dodeljena su studentima Akademije umetnosti: Andrijani Pantić, Ivi Dimitrijević, Valeriji Vuksanović, Andreju Balažu i Iliji Stankoviću.

Nagrada za studenta generacije u oblasti prirodno-matematičkih nauka dodeljena je Ljubici Brenjo sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Student generacije u oblasti tehničko-tehnoloških nauka je Sara Joksović, koja je osnovne akademske studije završila na Tehnološkom fakultetu.

Maša Rapajić, Foto Privatna arhiva

Nagrada za studenta generacije u oblasti društvenih nauka dodeljena je Bojanu Raškoviću sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Student generacije u oblasti humanističkih nauka je Jelena Vesić, sa Filozofskog fakulteta, dok je priznanje za studenta generacije u oblasti umetnosti dodeljena Katarini Milutinović.

Dobitnik Nagrade "Aleksandar Saša Popović" je Mihailo Ilić, koji je na Prirodno-matematičkom fakultetu završio osnovne akademske studije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)