IDE SVE PO REDU: Vakcinacija u Šapcu bez poteškoća

V.Mitrić

29. 01. 2021. u 08:44

VAKCINACIJA u Šapcu protiče u najboljem redu bez ikakvih poteškoća.

ИДЕ СВЕ ПО РЕДУ: Вакцинација у Шапцу без потешкоћа

Foto: V.Mitrić

Svi sugrađani koji su se prijavili preko portala eUprave za imunizaciju, dobili su termin, kako bi se izbegle gužve i redovi, jer smo u prethodnim danima imali veći broj ljudi koji su došli nezakazani od onih koji su bili zakazani, kaže dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja u gradu na Savi.

Dr Stankovićeva, kako kaže, „apeluje na sve sugrađane da ispoštuju da se, što pre, prijave preko portala eUprave ili pozivom kontakt centra 0800/223-354 da bi dobili termin za vakcinaciju.                          

- Pravo da dođu nezakazani imaju oni koji imaju više od 65 godina - precizira dr Stanković.

Član Gradskog veća Stevan Matić, višedecenijski ovdašnji novinar i plodan pisac, rodom iz Jadra, podno Cera, kao i odbornik u Skupštini grada Bosa Krsmanović primili su  kinesku vakcinu proizvođača ,,Sinofarm” protiv kovida 19.

- Nijednog trenutka nisam  se dvoumio i  želeo sam da pokažem ličnim primerom da je vakcina najefikasniji način zaštite, ne samo kao član Gradskog veća, već i kao potpredsednik Udruženja penzionera u Šapcu - kazao je Matić, koji je zagazio u devetu deceniju života.

- Kroz život sam svašta čuo i video i na hiljade knjiga pročitao, ali nikada se nisam našao u ovakvoj situaciji. Čitavu planetu je zahvatila pošast koja odnosi živote. Pre nešto više od mesec dana izgubio sam suprugu zbog virusa, a siguran sam da ne bi napustila ovaj svet da je bila vakcinisana. Pozivam svoju populaciju da bez bojazni veruju lekarima, jer nemamo kome drugom. Oni se herojski bore za naše živote, a smatram da samo vakcinacijom štitimo i sebe i druge. Reč struke je presudna u očuvanju zdravlja. Ja sam dobio kinesku vakcinu. Video sam da je naš gradonačelnik, dr Aleksandar Pajić dobio kinesku vakcinu, kao i dr Branko Vujković, te sam se i sam opredelio za istu.

Kinesku vakcinu mogu da prime svi sugrađani, jer je jedina koja nema ograničenja za razliku od ruske koji smeju da prime stariji od 18 i mlađi od 60 godina starosti, a isto važi za ,,Fajzerovu“ koja je ograničena i za starije je od 16 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!