KOVID U PARAĆINSKOJ BOLNICI: Bez smrtnih slučajeva, ali lagano raste broj hospitalitovanih pacijenata i zaraženih medicinskih radnika

Зорана Рашић
Zorana Rašić

27. 01. 2021. u 20:39

UKUPNO 39 bolesnika, četvoro u respiratornoj jedinici na neinvazivnoj ventilaciji, četiri otpusta sa kovid-odeljenja i sedam prijema, uz obavljenih 70 pregleda u bolničkoj kovid-ambulanti u prethodna 24 sata – današnji je raport sa tog odeljenja u Opštoj bolnici u Paraćinu.

КОВИД У ПАРАЋИНСКОЈ БОЛНИЦИ: Без смртних случајева, али лагано расте број хоспиталитованих пацијената и заражених медицинских радника

Foto: Z.Rašić

Smrtnih slučajeva poslednjih nekoliko dana nije bilo, ali su svi pacijenti sa ozbiljnom kliničkom slikom, srednje teškom i teškom, a većini je neophodna kiseonična potpora.

Konstantno održavanje broja pregleda i blagi, ali svakodnevni rast broja hospitalizovanih nisu dobri, naročito ako se ima u vidu da je pre desetak dana broj obolelih na bolničkom lečenju na kovid-odeljenju bio svega 24.

Uprkos tome što se dogodilo da su u jednoj bolesničkoj sobi na Hirurgiji otkrivene četiri pacijentkinje pozitivne na koronavirus, pa se sve prebačene na kovid odeljenje u konsultaciji sa Zavodom za javnu zdravlje iz Ćuprije, odeljenja hirurgije i ortopedije rade i dalje normalno po redukovanom programu, što znači da su ambulante otvorene za pacijente, a operišu se samo hitni slučajevi i maligniteti.

Kad su zdravstveni radnici u pitanju, i tu je takođe uočen blagi rast broja zaraženih, a normalan rad se obezbeđuje preraspodelom osoblja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)