BOGATIJA ŠKOLSKA BIBLIOTEKA: Gradonačelnik Kraljeva posetio osnovce u selu Dragosinjci

G.Ć.

27. 01. 2021. u 17:19

POVODOM obeležavanja Svetog Save, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić posetio je izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Dragosinjcima, selu podno Goča, poklonivši ovom prilikom knjige za školsku biblioteku.

БОГАТИЈА ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА: Градоначелник Краљева посетио основце у селу Драгосињци

Foto: GU Kraljevo

- Pomoćnik za kulturu Miloš Milišić je zajedno sa Narodnom bibliotekom “Stefan Prvovenčani”, knjižarom „Prozor“ i Kulturnim centrom „Ribnica“, uspeo da obezbedi određeni broj knjiga koje će biti na raspolaganju učenicima ove škole. Verujem da će deca uživati u štivu prilagođenom njihovom uzrastu - rekao je gradonačelnik Terzić, napominjući da seoske škole funkcionišu uz pomoć države i grada, ali prvenstveno kroz entuzijazam ljudi koji u njima rade, od učiteljica do pomoćnog osoblja, kao i meštana.

Deca pohađaju nastavu u kombinovanim odeljenjima, gde zajedno uče učenici prvog i trećeg, i drugog i četvrtog razreda, tako da su od malena naučena da rade u uslovima koji su drugačiji u odnosu na gradske škole. Upravo zbog toga smo odlučili da ovim simboličnim poklonom obradujemo mališane baš ove škole – naglasio je Terzić.

Ovom prilikom gradonačelnik je sa decom razgovarao i o značaju Svetog Save za srpsku istoriju, veru i kulturu, kao i o tome kako oni uspevaju da savladaju gradivo i šta rade u slobodno vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!