VAKCINU IZ KINE PRIMILO OKO 800 GRAĐANA: U Leskovcu nastavljena imunizacija protiv virusa korona

I.Mitić

21. 01. 2021. u 15:33

ВАКЦИНУ ИЗ КИНЕ ПРИМИЛО ОКО 800 ГРАЂАНА: У Лесковцу настављена имунизација против вируса корона

Foto: GU Leskovac

OD početka masovne imunizacije stanovništva u Leskovcu kinesku vakcinu protiv korona virusa primilo je oko 800 građana. Juče je vakcinisano 288, a danas do podneva više od 500 ljudi.

Sinoć su u grad na Veternici, za područje Jablaničkog okruga, stigle nove količine ovih vakcina. Zavod za javno zdravlje dobio je još 2469 doza, kao i u prvoj raspodeli cepiva, a isporuka ruskih vakcina se još uvek očekuje. Leskovac je dobio i dovoljne količine Fajzerovih vakcina za revakcinaciju korisnika i zaposlenih Ustanove za odrasle i starije i ona će biti obavljena danas.

- Raduje me veliko interesovanje, jer je vakcinacija od velikog značaja za sve nas. Bez vakcinacije nikada nećemo pobediti koronu. Pozivam građane da se vakcinišu i da na taj način sačuvaju svoje i živote članova svojih porodica – poručio je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca tokom obilaska ekipa koje rade na imunizaciji stanovništva.

Nadležni poručuju da čine sve što je u njihovoj moći da ovaj proces teče što efikasnije i sa što manje organizacionih problema. Ocenjeno je da je situacija na glavnom punktu, u sportskoj hali u centru grada, mnogo bolja u odnosu na dan ranije. I problemi koji se javljaju prilikom izdavanja i štampanja potvrda će uskoro biti rešeni, pa će ih dobiti svi koji ih nisu dobili zbog zastoja administracije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)