VAKCINU PRIMILO 35 NAJSTARIJIH SUBOTIČANA: Počela imunizacija građana starijih od 75 godina

J. Lemajić

16. 01. 2021. u 15:34

U DOMU zdravlja u Subotici dana je počela vakcinacija prvih 35 građana starijih od 75 godina, koji su se prijavili za dobijanje vakcine protiv virusa korona.

ВАКЦИНУ ПРИМИЛО 35 НАЈСТАРИЈИХ СУБОТИЧАНА: Почела имунизација грађана старијих од 75 година

Foto: J. Lemajić

- Vakcinacija je počela u deset sati ujutru i odvijala se na svakih deset minuta za dva tima paralelno. Sledeću dozu vakcine građani će primiti za 21 dan – objasnila je dr Verica Dronjak, portparol Doma zdravlja.

– Biće još tura vakcina, a kako budemo dobijali podatke od E-Uprave tako će se i ceo proces odvijati. Najjednostavniji način prijave je elektronski, a za stariju populaciju koja nema nekog mlađeg da pomogne i putem telefona. Svi pacijenti će biti lično obavešteni kada treba da dođu.

Da svi treba da prime vakcinu protiv ovog virusa, koji nam je svima promenio živote, smatra Giza Evetović.

- Sin je prijavio i mene i muža. Ne plašim se i svi treba da se vakcinišu jer je to jedini način da izađemo iz ove krize – poručuje Giza.

Među prvima vakcinu su je primio bračni par Gombar - Tibor (95) i Magdolna (86).

- Ovo je najsigurnije da neću oboleti i da neću preneti porodici. Svi želimo da živimo normalno – kaže Tibor, dodajući da ih je za vakcinaciju prijavila snaja prvog dana kada je objavljeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)