BORBA ZA PUNE KOLEVKE: Pokloni za prve bebe u trsteničkoj opštini

S. Babović

14. 01. 2021. u 17:31

БОРБА ЗА ПУНЕ КОЛЕВКЕ: Поклони за прве бебе у трстеничкој општини

Foto Opština Trstenik

PRVE dve bebe iz Trstenika koje su rođene u porodilištu u Kruševcu dobile su na poklon auto-sedišta, kao i novčanu čestitku od po 25.000 dinara u okviru borbe opštine za poboljšanje nataliteta.

Za Trstenik, koji je između dva popisa izgubio oko 7.000 ljudi, ovo je, podvlače u lokalnoj samoupravi, samo jedan od načina na koji će se truditi da poprave demografsku sliku.

- Andrija je naše treće dete, brat i sestra su ga odlično prihvatili - kaže Maja Stojić, majka jedne od dve prve trsteničke bebe u 2021. godini.

Prva prinova u porodici Pavlović, ujedno je i prva beba rođena iz Trstenika. Otac devojčice, koja lepo napreduje, Jovan Pavlović zahvaljuje se na podršci koja dosta znači.

Foto Opština Trstenik

- Svaka novorođena beba dobija 25.000 dinara, nastavljamo sa mesečnom podrškom nezaposlenim porodiljama sa 10.000 dinara, a podsećam i na podršku koju poslednjih godna daje država u iznosu od 100.000 dinara za prvorođenu bebu, 10.000 dinara za drugo dete u periodu od dve godine, 12.000 u desetogodišnjem periodu za treće, odnosno 18.000 dinara u istom periodu - ističe Milena Turk, predsednica opštine Trstenik.

Turk dodaje i da su podsticaji sa oba nivoa važni kako bi u svakom smislu podržali roditelje, ali i natalitet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)