BORBA ZA PUNE KOLEVKE: Pokloni za prve bebe u trsteničkoj opštini

S. Babović

14. 01. 2021. u 17:31

PRVE dve bebe iz Trstenika koje su rođene u porodilištu u Kruševcu dobile su na poklon auto-sedišta, kao i novčanu čestitku od po 25.000 dinara u okviru borbe opštine za poboljšanje nataliteta.

БОРБА ЗА ПУНЕ КОЛЕВКЕ: Поклони за прве бебе у трстеничкој општини

Foto Opština Trstenik

Za Trstenik, koji je između dva popisa izgubio oko 7.000 ljudi, ovo je, podvlače u lokalnoj samoupravi, samo jedan od načina na koji će se truditi da poprave demografsku sliku.

- Andrija je naše treće dete, brat i sestra su ga odlično prihvatili - kaže Maja Stojić, majka jedne od dve prve trsteničke bebe u 2021. godini.

Prva prinova u porodici Pavlović, ujedno je i prva beba rođena iz Trstenika. Otac devojčice, koja lepo napreduje, Jovan Pavlović zahvaljuje se na podršci koja dosta znači.

Foto Opština Trstenik

- Svaka novorođena beba dobija 25.000 dinara, nastavljamo sa mesečnom podrškom nezaposlenim porodiljama sa 10.000 dinara, a podsećam i na podršku koju poslednjih godna daje država u iznosu od 100.000 dinara za prvorođenu bebu, 10.000 dinara za drugo dete u periodu od dve godine, 12.000 u desetogodišnjem periodu za treće, odnosno 18.000 dinara u istom periodu - ističe Milena Turk, predsednica opštine Trstenik.

Turk dodaje i da su podsticaji sa oba nivoa važni kako bi u svakom smislu podržali roditelje, ali i natalitet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede