VELIKA OŠTEĆENJA NA VODOZAHVATU: Vlasotinčani bez vode za piće i narednih dana (FOTO)

I.M.

13. 01. 2021. u 16:46

ZBOG velikih oštećenja na vodozahvatu Vlasotinčani će i narednih nekoliko dana biti bez vode, a do zamene oštećenog cevovoda, usled obilnih padavina, snabdevaće se iz cisterni.

ВЕЛИКА ОШТЕЋЕЊА НА ВОДОЗАХВАТУ: Власотинчани без воде за пиће и наредних дана (ФОТО)

Foto: GU Vlasotince

- Oštećeno je više od 150 metara cevovoda, a brana na vodozahvatu je potkopana. Koristiće se, alternativno, brana na Rastavnici, ali raščićavanje terena i izvođenje radova trajaće još nekoliko dana. Broj cisterni je povećan kako bi građanima olakšali snabdevanje vodom za piće, dok se ne izvrši sanacija i spajanje cevovoda – kazao je Zoran Ilić, direktor vlasotinačkog „Vodovoda“.

Vlasotinčanima je u pomoć stigla cisterna iz Sokobanje, pomoglo je i preduzeće HSV kao i Vojska Srbije. Leskovačko JKP „Komunalac“ poslalo je dve cisterne, a JP „Vodovod“ iz ovog grada jednu. Stigla je i cisterna iz JKP „Vodovod“ u Lebanu, kao i iz vranjskog preduzeća „Komrad“ pa su, pored jedne vlasotinačke cisterne, građanima sada na raspolaganju sedam ovakvih vozila. One se kreću najavljenim trasama i biće na njima od 10 do 21 čas, osim kada idu na punjenje.

Sa direktorom JP „Srbijavode“ Goranom Puzovićem, predstavnici lokalne samouprave i članovi opštinskog Štaba za vanredne situacije, dogovorili su mere za hitnu popravku i spajanje cevovoda odnosno za obnovu potkopane brane na vodozahvatu, ali su i zaključili da je neophodno da se potom pripremi i projekat njene potpune sanacije.

S obzirom na to da je voda oštetila i deo novog puta Vlasotince – Svođe dogovorena je privremena sanacija ovog putnog pravca, dok se ne pripremi novo tehničko rešenje kojim će put biti zaštićen od reke u njegovoj blizini. To će biti učinjeno u koordinaciji preduzeća „Srbijavode“ i „Puteva Srbije“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)