KO NAĐE MAČKU MICU, DOBIĆE 250 EVRA: Potraga za svojevrsnim simbolom železničke varošice Lajkovac (FOTO)

B. PUZOVIĆ

10. 01. 2021. u 22:32

MAČKA Mica, koja živi na železničkoj stanici u Lajkovcu i svojevrsni je simbol ove varošice, jer je neobično privržena vozovima i pruzi Beograd – Bar, nestala je pre mesec dana, a onome ko je pronađe ponuđeno je 250 evra nagrade. Mica je nekoliko puta bila udomljena, jednom u Crepaju kod Pančeva, ali je uvek u novom domu tugovala, odbijala hranu, pa je morala da bude vraćena u Lajkovac.

КО НАЂЕ МАЧКУ МИЦУ, ДОБИЋЕ 250 ЕВРА: Потрага за својеврсним симболом железничке варошице Лајковац (ФОТО)

Foto: V.Jagodić

Na stanici, u poznatoj železničkoj varošici, svojevremeno jednoj od najvećih raskrsnica tadašnje uzane “ćirine” pruge, Mica se kao mače pojavila 2008. godine.

Foto: V.Jagodić

 

Naredne, omacila je četiri mačeta, koje su odgajili pojedini Lajkovčani uz pomoć zaposlenih na železničkoj stanici. Kada su imali dva meseca udomljeni su, a jedno mače stiglo je u Nicu, u Francuskoj. Mica je potom sterilisana i svake godine uredno dobija neophodne vakcine.

Foto: V.Jagodić

 

- Poslednji put na obroku Mica je bila 12. decembra prošle godine i od tada joj se gubi svaki trag – kaže Lajkovčanin koji svakodnevno brine o njoj.

- Pretražen je svaki pedalj oko železničke stanice, ali bez rezultata. Molimo sve koji imaju neku informaciju o njoj da se jave, a onome ko je pronađe obezbeđena je nagrada od 250 evra. Nije problem ako joj je neko pružio dom, važno je da saznamo da je dobro i na sigurnom mestu.

VEOMA UMILjATA

- Ako neko ima informacije o Mici, može da se javi na 069 643 003 - kaže naš sagovornik.

- Ne možemo ni da pomislimo da joj je neko naudio, jer je Mica veoma umiljata, voli da se mazi, obožava vozove i putnike. Pokušao sam da je udomim u mom domu, ali iako je vezana za mene, tugovala je za železničkom stanicom. Možda je neko Micu uneo u voz i odneo je na neku drugu železničku stanicu, gde i dalje zadovoljno prede gledajući vozove...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna