BOŽIĆ U NOVOJ KUĆI: Radost u porodici Petronijević iz sela Joše na padinama Golije

N. Kočović

09. 01. 2021. u 07:39

NIKOLA Petronijević iz sela Joše na obroncima Golije će dugo pamtiti ovaj Božić, jer se sa bolesnim ocem Milovanom uselio u novu kuću, u kojoj neće strahovati da će im se krov urušiti pod teretom velikog snega koji ovde nije nikakva retkost.

БОЖИЋ У НОВОЈ КУЋИ: Радост у породици Петронијевић из села Јоше на падинама Голије

Foto N. Kočović

Ovaj četrnaestogodišnjak na čija nejaka pleća su, osim surovosti planine, posle smrti majke, pali i briga za bolesnog oca, ali i čitavo - kakvo god bilo, njegovo je - domaćinstvo ne krije zadovoljstvo i sreću zbog činjenice da će trošnu brvnaru staru više od jednog veka zameniti novom kućom, opremljenom novim stvarima.

- Ovo je moj najsrećniji dan i to baš na najradosniji hrišćanski praznik, na Božić.

Osvanulo je lepo jutro, priključena je struja, stigli su nameštaj i aparati, odnosno sve ono što nam je potrebno da bismo normalno živeli. Hvala svim dobrim ljudima koji su nam pomogli i izgradili novi dom, a najviše Hidu Muratoviću - veli mladi Petronijević koji pohađa osmi razred.

Srećan je i njegov otac Milovan. On nema bilo kakva primanja, kad može nadniči, a zbog toga što je vlasnik više od hektara planinske, gotovo neupotrebljive zemlje, nema pravo na socijalnu ili bilo kakvu drugu pomoć.

- Najvažnije mi je to što Nikola ima svoju sobu i kupatilo. Ostale su još neke sitnice, da okrečimo kada dođe lepše vreme, kupimo neke zavese i slično, ali sve ćemo to polako - dodaje stariji Petronijević.

A, za Nikolin težak život i pešačenje od sedam kilometara do škole - često po snegu i vetru - čuveni novopazarski humanitarac Hido Muratović je čuo još pre nekoliko godina, kada je i počeo da im pomaže. Ali, tek jesenas je skupljeno dovoljno novca da počne izgradnja kuće koja je, na kraju, završena za samo mesec dana - nedaleko od brvnare u kojoj su živeli godinama, a koju je podigao još Nikolin čukundeda...

- Želim im mnogo sreće u novoj zgradi, a mi nastavljamo dalje. Javljaju nam se i drugi kojima je pomoć potrebna. Već smo planirali da gradimo kuću porodici Dupljak i još jednom zahvaljujem svim ljudima velikog srca koji pomažu u ovim teškim vremenima - dodaje Muratović zahvaljujući čijem zalaganju je gotovo 50 porodica u ovom delu Srbije dobilo krov nad glavom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu