POSEBAN DEO DOKUMENTA POSVEĆEN JAVNOJ BEZBEDNOSTI: Usvojen plan razvoja grada Vranja za period 2021-2030. godine

J.S.

30. 12. 2020. u 10:05

ODBORNICI skupštine grada Vranja usvojili su Plan razvoja grada Vranja za period 2021-2030. godine. Ovaj važan, razvojni dokument obrazložio je Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave.

ПОСЕБАН ДЕО ДОКУМЕНТА ПОСВЕЋЕН ЈАВНОЈ БЕЗБЕДНОСТИ: Усвојен план развоја града Врања за период 2021-2030. године

Foto: J.S

- Plan razvoja definiše Vranje, kao moderan i evropski grad, opšte pravce razvoja i mere u svim onim oblastima koje su u nadležnosti i od značaja za lokalnu zajednicu. Ovaj dokument odražava i jasnu spremnost lokalne samouprave da nastavi sa proaktivnom i odgovornom razvojnom politikom, koja uvažava infrastrukturne potrebe stanovništva urbanog i ruralnog područja, stvara mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta i rast investicija, ali i pruža podršku za razvoj poljoprivrede. Poseban deo plana posvećen je javnoj bezbednosti, odnosno upravljanju rizicima u vanrednim situacijama -  rekao je Aritonović.

U nastavku sednice, usvojene su i Odluka o promeni Poslovnika Skupštine grada Vranja, Odluka o programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2021. godinu, kao i Odluke o promeni osnivačkih akata javnih ustanova ,,Narodni univerzitet" ,,Škola animiranog filma”, i ,,Regionalni centar za talente”.

Odbornici su usvojili i Odluku o oglašavanju na teritoriji grada Vranja, kao i Odluku o izmenama i dopunama odluke o tehničkom regulisanju saobraćaja na teritoriji grada Vranja.

Nakon toga, doneta su Rešenja o davanju saglasnosti na Programe rada sa finansijskim planovima za 2021. godinu javnih ustanova ,,Centar za socijalni rad”, ,,Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite”, Pozorište ,,Bora Stanković”, Javna biblioteka ,,Bora Stanković”, ,,Narodni muzej”, ,,Narodni univerzitet”, Istorijski arhiv ,,31. Januar”, ,,Škola animiranog filma”, ,,Regionalni centar za talente”, ,,Sportska hala” i Zdravstvene ustanove ,,Apoteka Vranje” i usvojen je Program poslovanja javnog preduzeća ,,Urbanizam i izgradnja grada Vranja" za 2021. godinu sa finansijskim planom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri