POMOĆ GRADA NOVOG SADA PREDUZEĆIMA, USTANOVAMA I GRAĐANIMA: Kroz rebalans budžeta podrška najugroženijima od pandemije

Z. GRUMIĆ

29. 12. 2020. u 16:53

SKUPŠTINA grada Novog Sada danas je, ubedljivom većinom glasova, usvojila drugi rebalans ovogodišnjeg gradskog budžeta kako bi, preraspodelom rashoda, bilo podeljeno ukupno 802,6 miliona dinara novčane pomoći onima koji su finansijski najviše pogođeni posledicama pandemije Kovid 19.

ПОМОЋ ГРАДА НОВОГ САДА ПРЕДУЗЕЋИМА, УСТАНОВАМА И ГРАЂАНИМА: Кроз ребаланс буџета подршка најугроженијима од пандемије

Foto N. Karlić

Tom odlukom je za Javno gradsko saobraćajno preduzeće (JGSP) “Novi Sad” predviđena subvencija od 300 miliona dinara, Sportskom i poslovnom centru „Vojvodina“, popularnom Spensu, pripašće iznos od 178 miliona a za JKP „Parking Servis“ namenjeno je 30 miliona dinara.

- JGSP zbog posledica pandemije gubi mesečno 130 miliona dinara, što je iznos gotovo celokupnog fonda plata u tom preduzeću i zato smo predvideli dodatnu podršku – izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da je finansijska pomoć Spensu dodeljena jer to preduzeće nije moglo da ostvari prihode od ulaznica, pošto su tokom godine izostale sportske, kulturne i druge manifestacije.

Gradonačelnik je najavio da će i u prva dva meseca iduće godine biti produženi popusti na zakupe poslovnog prostora Grada i lokala u Spensu, čime će ta podrška privrednicima, zbog posledica pandemije, biti zaokružena na punu godinu dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju