U SMEDEREVSKOJ KOVID AMBULANTI 260 PREGLEDA DNEVNO: U opštoj bolnici se leči 190 pacijenata

Tanjug

27. 12. 2020. u 09:29

U PODUNAVSKOM okrugu epidemijska situacija je nešto bolja, manje je pregledanih i pozitivnih na dnevnom nivou.

У СМЕДЕРЕВСКОЈ КОВИД АМБУЛАНТИ 260 ПРЕГЛЕДА ДНЕВНО: У општој болници се лечи 190 пацијената

Foto: N.Živanović

U kovid ambulanti smederevskog Doma zdravlja poslednjih dana predgleda se do 260 osoba, a pre dve nedelje taj broj iznosio je i 360. U proseku se kod 70 osoba potvrdi virus kovid 19.

Dr Nenad Đordević, vd direktora OB "Sveti Luka" kaže za RTS da je situacija mirnija.

- Imamo 190 pacijanta koji se leči u opštoj bolnici. Juče je bilo 12 prijema, deset otpusta. Što je znacajno manje nego prošle nedelje. Imamo pet pacijenata na mehanickoj i devet na neinvanzivnoj ventilaciji - kazao je Đordević.

Za poslednjih 12 sati bilo je samo tri prijema, što se, dodaje, nije desilo u poslednjih nekoliko dana.

- Jako smo se plašili ovog vikenda. Imamo utisak da su se i naši gradani pridržavali mera za vreme proslave Svetog Nikole - dodao je Đordević.

Navodi da su imali i veliku potrošnju kiseonika.

- Pacijenti zahtevaju kiseoničku podršku, ali su protoci mnogo manji nego prethodnih dana. Možda sad i registrujemo neke slučajeve koji su bili teži, nego letos - naveo je Đordević.

Trenutno su na lečenju u Smederevu samo nekoliko bolesnika iz drugih gradova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)