KAKO JE PROFESOR IZ LOZNICE POBEDIO KOVID: U borbi protiv korone, Zoranu pomogao - pravnik (FOTO)

V. MITRIĆ

26. 12. 2020. u 20:57

ZORAN M. (54), profesor fizike i diplomirani tehnolog, danas je izašao iz Opšte bolnice u Loznici, gde je lečen od korone.

КАКО ЈЕ ПРОФЕСОР ИЗ ЛОЗНИЦЕ ПОБЕДИО КОВИД: У борби против короне, Зорану помогао - правник (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Virus ga je podmuklo zahvatio, jer su tri PCR testa bila negativna.

Ovaj ugledni profesor koji je završio dva fakulteta, ozdravio je na radost najbližih, ali i đaka među kojima je omiljen kao sjajan profesor. Ali pitanje je da li bi Zoran bio živ da nije „u pet do 12“ primljen u kovid odeljenje Opšte bolnice, smešetno na novouređenom Internom odeljenju.

Zoranu petnaestak dana nije spadala temperatura, na skeneru je bila evidentna upala pluća, bio je jako iscpljen, sa čestim potrebama za kiseonikom. Ali, doktorka koja ga je „vodila“ ocenila je da nije za hospitalizaciju, već da prima infuzije u dnevnoj bolnici, koje traju o dva i po sata. Zoran je, zbog velike gužve, terapije primao sedeći na stolici, a dešavalo se da mu, tokom infuzije, bude preko potreban kiseonik.

Vapaji njegovih najbližih da bude primljen u bolnicu, na odeljenju koje mu je primao infuziju, nisu urodili plodom, pod izgovorom da „imamo mnogo težih pacijenata“. Zoran se vraćao kući, u strahu, jer mu je često falio kiseonik. Ugledni lekari iz prestonice, koji imaju debelo iskustvo u radu sa kovid pacijentima, ukazivali su da mu je hitno potrebno mesto u bolnici, ali se doktorka koja ga je „vodila“ ljutila i zbog toga.

Foto: V. Mitrić

Dušan Lazić

Sasvim slučajno za te muke saznao je mladi diplomirani pravnik, Dušan Lazić, koji je rukovodilac pravnih, opštih i kadrovskih poslova u Opštoj bolnici. Hitno je pozvao odgovorne iz „crvene zone“. Zoran je odmah primljen na Kovid odeljenje na internom, gde su nad njim danonoćno bdeli lekari na čelu sa dr Mikicom Tadićem i drugo osoblje.

Pravnik Lazić je imao osećaj da postupi i humano i čovečno. Dete lekara, koje je svoj put izabralo u pravu, na svoj način je položilo Hipokratovu zakletvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)