RADE MARKOVIĆ ZARAŽEN KORONA VIRUSOM: Bivši šef DB izolovan u "Zabeli"

Novosti online

26. 12. 2020. u 20:22

RADOMIR Marković (74), bivši šef Državne bezbednosti, koji u „Zabeli“ izdržava kaznu od 40 godina, oboleo je od kovida-19.

РАДЕ МАРКОВИЋ ЗАРАЖЕН КОРОНА ВИРУСОМ: Бивши шеф ДБ изолован у Забели

Foto: AP

Nekadašnji prvi čovek tajne policije za vreme Slobodana Miloševića zbog bolesti je izolovan u ćeliji Sedmog paviljona požarevačkog zatvora „Zabela“ u kojem služi kaznu od 40 godina zatvora.

- Marković je pre imao cimera, ali otkako mu je konstatovan kovid-19, ostavljen je sam u sobi, da ne bi nekog zarazio. Pružena mu je sva nega i on se pridržava uputstava jer je ipak čovek u poznijim godinama - kaže izvor iz zatvora.

Bolest je privremeno prekinula Markovićev posao zatvorskog magacionera, pa je trenutno sprečen da vodi računa o garderobi i posteljini robijaša. Čuvar tajni iz devedesetih posao magacionera radi savesno, a zadužen je da popisuje civilnu garderobu, ćebad, sredstva za higijenu, kao i lične stvari zatvorenika, koje im nisu uvek potrebne.

Marković je osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera Srpskog pokreta obnove 1999. na Ibarskoj magistrali, kao i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000. Osim ovog zločina, bivši šef tajne srpske policije proglašen je krivim i za umešanost u otmicu i ubistvo Ivana Stambolića. Sa još trojicom pripadnika DB-a optužen je za ubistvo novinara i vlasnika „Dnevnog telegrafa“ Slavka Ćuruvije, ali je to suđenje počelo iznova. Na prethodnom suđenju, bio je osuđen na 30 godina zatvora zbog podstrekivanja na ubistvo.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna