ODREĐEN BUDŽET ZA JAGODINU: Na raspolaganju oko 3 milijarde dinara

Z. G.

18. 12. 2020. u 13:32 >> 13:37

PLANIRANA sredstva za izvršenje budžeta grada Jagodine za tekuću godinu u iznosu od 3.624.361.000 dinara povećavaju se za 3,74 odsto, odlučili su odbornici na jučerašnjoj Skupštini grada Jagodine.

ОДРЕЂЕН БУЏЕТ ЗА ЈАГОДИНУ: На располагању око 3 милијарде динара

Foto: Z. Gligorijević

Sredstva iz budžeta za narednu godinu planirana su u iznosu od oko 3 milijarde 878 miliona dinara, od čega će najviše, 87 odsto, činiti tekući prihodi.

Kapitalne investicije biće rekonstrukcija Skvera omladine, Kulturnog centra i dogradnja novog objekta, a ulagaće se i u saobraćajnu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu u prigradskim naseljima i selima.

- Realizacija budžeta odvijaće se u vrlo teškim uslovima, u uslovima borbe protiv poštasti koja je zahvatila ceo svet i Srbiju, ali i borbe za održanje i razvoj ekonomije.

Budžet je prvenstveno namenjen rešavanju problema građana, ima svoju razvojnu i socijalnu stranu i nadam se da ćemo kroz štednju i racionalno ponašanje ostvariti planove.

Ove godine smo sproveli i anketu sa građanima o kapitalnim investicijama u narednoj godini i usvojili njihove primedbe – naveo je za „Novosti“ gradonačelnik grada Jagodine Ratko Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja