KORONA U VRŠCU: Približavanje brojci od čak 800 zaraženih

J. J. Baljak

17. 12. 2020. u 18:07

U VRŠCU trenutno ima 781 aktivan slučaj zaraze koronom, od čega je samo u poslednja 24 časa registrovano 40 novoobolelih.

КОРОНА У ВРШЦУ: Приближавање бројци од чак 800 заражених

Foot: J. J. Baljak

Na bolničkom lečenju je 67 pacijenata iz Vršca, Alibunara, Bele Crkve i Plandišta. Taj broj se već duže vreme ne povećava, ali je klinička slika tih pacijenata mnogo teža nego ranije. Čak 80 odsto njih u svakom trenutku zahteva kiseoničku potporu. 

Otkako je kovid-odeljenje vršačke bolnice dobilo novu opremu, zahvaljujući donaciji APV, svi pacijenti mogu da dobiju adekvatnu terapiju u pravo vreme.

- Kompletno smo opremili podstanicu za centralno snabdevanje kiseonikom, što je našim radnicima u velikoj meri olakšalo posao. Dosad su dnevno morali da menjaju i po 200 boca sa kiseonikom i da ih vuku od kreveta do krevera, kako bi svakom pacijentu pružili adekvatnu terapiju. Sada je sve centralizovano – rekao je direktor vršačke bolnice dr Ivan Ivanović.

On ističe i da trenutno troše onoliko kiseonika, koliko su u regularnim uslovima trošili za šest meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima