IZLOŽBA MARGARETE JELIĆ: Slike i crteži iz nove serije, drugačiji ugao gledanja

Sofija Babović

15. 12. 2020. u 16:28

IZLOŽBA slikarke Margarete Jelić pod nazivom “Drugi prostori” biće otvorena 17. decembra od 13 sati u Umetničkoj galeriji u Kruševcu. Postavka koja će pred posetiocima biti sve do 17. januara predstavlja slike i crteže iz nove serije započete 2016. godine, kao i video instalacije i prostornu/svetlosnu instalaciju nastale za ovu priliku.

ИЗЛОЖБА МАРГАРЕТЕ ЈЕЛИЋ: Слике и цртежи из нове серије, другачији угао гледања

Foto: Galerija

-Autorka i samim nazivom izložbe razmatra temu viđenja stvari i pažnju usmerava, sa karakterističnih slika, animacija i crtanih filmova kao pronicljivih prizora koje je prethodno izlagala, na drugačiji ugao gledanja i detalj iz promenjene perspektive-predočava kustos Biljana Grković.

Foto: Galerija

Margareta Jelić, živi i radi u Beogradu i u Brajtonu, izlaže od 1991.godine, a redovno učestvuje i na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.Član je ULUS-a i ULUPUDS-a,a kao doktor nauka,predavala je na na postdiplomskim studijama Univerzitetu umetnosti u Beogradu od 2008. do 2010. godine. Njena dela nalaze se u kolekcijama više gradskih muzeja.

Organizatori izožbe u Kruševcu, koja se realizuje iz podršku Ministarstva kulture i informisanja podsećaju da otvaranje izložbe usled epidemiološke situacije neće imati formalni,zvanični uvod, a izložba se može posetiti uz poštovanje svih mera opreza, nošenja zaštitnih maski, održavanja bezbedne razdaljine.Broj posetilaca u galeriji je ograničen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave