OZVANIČENA ODLUKA UŽIČANA: Umesto slavlja, tri miliona za obolele mališane

N. J.

15. 12. 2020. u 11:33

UŽICE je krajem novembra postalo prvi grad u Srbiji koji je novac za organizaciju novogodišnjih programa i ukrašavanje grada - preusmerio za lečenje dece.

ОЗВАНИЧЕНА ОДЛУКА УЖИЧАНА: Уместо славља, три милиона за оболеле малишане

Foto: N. J.

Ovu odluku sada je ozvaničilo Gradsko veće usvojivši predlog, a za finansijsku podršku obolelim mališanima sa teritorije najvećeg grada zapadne Srbije izdvojena su tri miliona dinara.

- Novac će biti upotrebljen za kupovinu lekova, pomagala, učešće u troškovima operativnog lečenja i drugim medicinskim procedurama koje nisu obuhvaćene obaveznim zdravstvenim osiguranjem - odluka je Gradskog veća Užica.

Krajem novembra, Narodna stranka uputila je ovaj predlog gradskoj upravi. Dan kasnije, stigao je odgovor da ovakva inicijativa gradonačelnika Jelene Raković Radivojević već postoji i da će biti usvojena. Kome god da pripadaju zasluge za razumnu odluku, sigurno je da ona predstavlja veliku, konkretnu pomoć i značajno ohrabrenje za obolele mališane i za njihove porodice.

Posle Užica, brojni drugi gradovi u Srbiji odustali su od novogodišnjeg slavlja, usmerivši značajne iznose za lečenje dece.

- Grad misli na decu Užica, roditelji svakodnevno dolaze tražeći pomoć. Tokom prethodna dva meseca, pre ove odluke, izdvojili smo novac za lečenje dece iz četiri porodice. Sada će biti više novca, a on će biti raspoređivan prema prioritetima - rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, uoči usvajanja odluke Gradskog veća - Roditelji zahteve mogu dostavljati svakodnevno, a pomoć oboleloj deci naći će se i u budžetu za nerednu godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)