BLAGI PAD BROJA OBOLELIH: Kovid bolnice u Pčinjskom okrugu i dalje pune

J.S

13. 12. 2020. u 12:32

PREMA najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje od 329 uzoraka poslatih na analizu iz Pčinjskog okruga, 125 je pozitivno na virus korona.

БЛАГИ ПАД БРОЈА ОБОЛЕЛИХ: Ковид болнице у Пчињском округу и даље пуне

Foo: J. Stojković

Najveći broj obolelih je i ovoga puta iz Vranja, mada je u odnosu na predhodne dane ovaj broj ispod 100, tako da je sada 72 obolelih iz ovog grada.

19 novoobolelih je iz Surdulice, 18 iz Bujanovca, tri iz Trgovišta, šest iz Preševa, šest iz Vladičinog Hana i jedan iz Bosilegrada.

U kovid ambiulanti u toku jučerašnjeg dana obavljen je 241 pregled,  od tog broja 113 je prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 162 pacijenta i sačinjen 141 RTG pluća.

Takođe, urađeno je 136 antigenskih testova, od kojih je 60 pozitivnih i 76 negativnih. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 23 pacijenta.

U kovid bolnicama u Vranju trenutno su  hospitalizovana 132 pacijenta. Od tog broja 126 je pozitivno na virus korona. Sa bronhopneumonijom je 126 pacijenata, na kiseoniku 46. Na bolničko lečenje primljeno je devet pacijenata, a 18 otpušteno na kućno lečenje, jedan je transportovan za Niš. Trenutan broj slobodnih postelja je 28.

U surduličkoj kovid bolnici trenutno ima samo jednog slobodnog mesta. U kovid bolnici u Surdulici trenutno je hospitalizovan 61 pacijent, potvrdio je koordinator ove bolnce dr Marko Dinčić.

U predhodna 24 sata , bilo je sedam prijema, dok je šest pacijenata poslato na kućno lečenje. Desio se i jedan smrtni slučaj. Trenutno u ovoj bonici samo je jedno slobodno bolničko mesto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UŽIČKI GIMNAZIJALCI REĐAJU USPEHE: Zaljubljeni u nauku