TRČALI ZA JOVANIN KORAK: Aleksandar Kikanović iz Loznice i Ivica Tasić iz Odžaka, u akciji za pomoć bolesnoj devojčici

Z. RAJIĆ

08. 12. 2020. u 06:21

ULTRAMARATONAC Aleksandar Kikanović Kikan iz Loznice, kojem se pridružio Ivica Tasić, zvani Maratonac, iz Odžaka, trčao je od Sombora do Odžaka.

ТРЧАЛИ ЗА ЈОВАНИН КОРАК: Александар Кикановић из Лознице и Ивица Тасић из Оџака, у акцији за помоћ болесној девојчици

Maratonci u Somboru / Foto Privatna arhiva

Udaljenost između dva grada istrčali su kao poziv za pomoć četvorogodišnjoj Jovani Barušić, koja boluje od cerebralne paralize. Bila je to i svečana trka, jer su humani maratonci na cilju, koji je bio u kući malene Jovane u Odžacima, predali rođendanske poklone njoj i njenom bratu blizancu Jovanu, sa željom da devojčica peti rođendan dočeka na svojim nogama.

Od Gradske kuće u Somboru do Jovaninog doma, Kikanović i Tasić su prevalili oko 30 kilometara za tri sata po hladnom vremenu i gustoj magli.

- Dobio sam poziv za pomoć od neutešne majke koja živi sa bolesnim detetom, i naravno da sam odmah prihvatio - kaže Kikanović. - Tokom trke i posle, apelovali smo na građane Sombora i Odžaka, ali i cele Srbije, da za Jovanino lečenje pošalju SMS 861 na 3030.

Po rođenju, Jovani su postavljene dijagnoze: cerebralna paraliza - kvadriplegija i strabizam (nepravilan položaj očiju), a odskora i epilepsija. Jovana nema ravnotežu i ne može da hoda, niti da samostalno zauzme sedeći položaj. Ona puzi i govori, voli da se igra i vrlo je veselo i nasmejano dete.

Za fizikalne terapije, nabavku ortopedskih pomagala, operaciju strabizma i specijalističke preglede neophodno je da se za Jovanu u naredne dve godine prikupi sedam miliona dinara. Jovanina majka Dragana Barušić Dimić zahvalila je Aleksandru i Ivici na hrabrosti i volji da pomognu njenom detetu.

- Zajedno smo jači. Uz pomoć svih nas pomalo, biće dobro - rekla je majka.

KILOMETRI ZA PODVIGE

KIKANOVIĆ i Tasić su poznati po humanitarnim trkama za decu, ali i drugim podvizima. Aleksandar je u februaru ove godine pošao iz Loznice sa namerom da 9. maja dotrči do Moskve i povodom Dana pobede uruči predsedniku Rusije Vladimiru Putinu ikonu Svetog Đorđa. Prevalio je oko 2.000 kilometara do belorusko-ruske granice, ali ga je korona sprečila da ostvari cilj. Tasić je u oktobru istrčao dnevni maraton od 75 kilometara od Petrovaradina do Odžaka za pomoć ratnim veteranima koji su se borili na Kosmetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove