„KVART“ NA IVICI OPSTANKA: Do daljeg bez filmskih projekcija u kraljevačkom bioskopu

G.Ćirović

07. 12. 2020. u 12:20

ZBOG epidemije korona virusom i restriktivnih mera republičkog Kriznog štaba za suzbijanje širenja kovida-19, ponajviše one koja se tiče radnog vremena bioskopa i pozorišta, u jedinom kraljevačkom bioskopu u Multimedijalnom centru „Kvart“ do daljeg neće biti projekcija filmova.

„КВАРТ“ НА ИВИЦИ ОПСТАНКА: До даљег без филмских пројекција у краљевачком биоскопу

Foto: G.Šljivić

- Morali smo da donesemo takvu odluku jer niko neće da dođe da gleda film u jedan ili dva sata po podne, a i distributeri su prekinuli da dostavljaju nova ostvarenja. Ovo je svakako loša vest za ljubitelje sedme umetnosti iz Kraljeva, ali jednostavno nismo imali izbora. U ovakvoj situaciji zdravlje je najvažnije – kaže Đorđe Vuksanović, urednik filmskog programa bioskopa „Kvart“.

Prema njegovim rečima, od izbijanja epidemije sredinom marta i odluke da se zabrani okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru u sklopu mera protiv širenja epidemije, bioskop „Kvart“ je koliko-toliko normalno funkcionisao samo u septembru i oktobru i do polovine novembra.

- Uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka broj posetilaca na projekcijama u tom periodu bio je gotovo zanemarljiv. Sav, kakav-takav, prihod otišao nam je za plaćanje računa i obaveza kako bi firma ostala likvidna i kako ne bismo završili u ambisu – dodaje Vuksanović. - Do sada nismo dobili nikakvu pomoć ni države, ni lokalne samouprave, samo je Filmski centar Srbije uspeo da obezbedi nešto novca da isplatimo bar minimalac. Pratimo situaciju, ali ako ovakvo stanje potraje, plašim se da ćemo morati ili privremeno ili trajno da stavimo katanac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!