KONTROLIŠITE POŠTOVANJE KARANTINA: Načelnik Moravičkog okruga apelovao na lokalne čelnike

V. I.

02. 12. 2020. u 18:09

NAČELNIK Moravičkog upravnog okruga Slobodan Jolović uputio je pismo čelnim ljudima u lokalnim samoupravama, rukovodiocima republičkih i lokalnih inspekcija, policije i komunalne milicije, zavoda za javno zdravlje i zdravstvenih ustanova.

КОНТРОЛИШИТЕ ПОШТОВАЊЕ КАРАНТИНА: Начелник Моравичког округа апеловао на локалне челнике

Foto: V. Ilić


U njemu između ostalog, navodi da “u ovom trenutku treba smanjiti pritisak inspekcijskih nadzora na registrovane privredne subjekte trgovinske, ugostiteljske i uslužnih delatnosti, pošto se nakon jednomesečne kontrole ovih objekata došlo do zaključka da se poštuju protivepidemijske mere za sprečavanje širenja zarazne bolesti Kovid-19, a težište usmeriti na kontrolu poštovanja rešenja sanitarne inspekcije o ograničenju slobode kretanja fizičkih lica koja su stavljena u karantin radi sprečavanja širenja zarazne bolesti”.

U pismu se navodi da problem u ovom trenutku ne predstavlja kategorija kontrolisanih privrednih subjekata, već građani koji se neodgovorno ponašaju i nepoštuju mere kućne izolacije.

- Okupljanje na slavama, slavljima i sahranama, posebno na području opština Ivanjica i Lučani doprineli su nekontrolisanom širenju virusa Kovid-19, pa će se u narednim danima sprovesti zajednička akcija nadležnih zdravstvenih ustanova, sanitarne inspekcije, inspekcija JLS i policije, u kojoj će se posebna pažnja posvetiti izolaciji i kontroli poštovanja rešenja sanitarne inspekcije o ograničenju slobode kretanja fizičkih lica koja su stavljena u karantin – poručio je Jolović.

Za nepoštovanje ove mere propisana je novčana kazna u iznosu od 50.000 do 150.000 dinara, a u slučaju težih posledica po zdravlje stanovništva i krivična odgovornost i kazna zatvora.

- Planiranje, odabir objekata i događaja za pojačan inspekcijski nadzor vrši se na nadeljnom niovu u zavisnosti od procene rizika. Kontrolama upravlja sanitarna inspekcija, a od nedavno ovlašćenja su dobili komunalna inspekcija i komunalna milicija. I dalje, u kontrole će biti uključeno više republičkih i lokalnih inspekcija i drugi nadležni državni organi – zaključio je Jolović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo