VEŠTINE ZA BUDUĆNOST: Nagrada programu veštačke inteligencije novosadskog PMF

S. BAJIĆ

01. 12. 2020. u 15:15

NA novi, aktuelan i perspektivan master studijski program iz oblasti veštačke inteligencije, Departman za matematiku i informatiku novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta od naredne školske godine upisaće 40 studenata.

ВЕШТИНЕ ЗА БУДУЋНОСТ: Награда програму вештачке интелигенције новосадског ПМФ

Foto PMF

Na Konkursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za izbor novih master studijskih programa iz oblasti veštačke inteligencije, nagrađen je upravo predlog Departmana za matematiku i informatiku PMF-a.

- Vrlo značajan uslov konkursa je bio da ustanova ima nastavnike i saradnike sa relevantnim kompetencijama za izvođenje nastave, kao i mogućnost da u realizaciji nastave, pored nastavnika i saradnika, učestvuju i stručnjaci iz privrede - kaže dr Nataša Krklec Jerinkić, docent u oblasti numeričke matematike.- Sve uslove naš fakultet besprekorno ispunjava, jer ima naučni kadar priznat u svetskim okvirima i dugogodišnju uspešnu saradnju sa privredom.

PROMENE

VEŠTAČKA inteligencija ima karakteristike tehnologije opšte namene, poput parne mašine, železnice ili električne struje, jer njena primena prožima sve oblasti privrede i društva i u mnoge od njih unosi revolucionarne promene - kaže dr Nataša Krklec Jerinkić (na slici).

Foto PMF

U timu PMF su i Miloš Radovanović, Dušan Jakovetić i Nataša Krejić. U PMF-u ističu da će novi master kurs doprineti napretku veštačke inteligencije u našoj državi, kao i razvoju mnogih veština za poslove budućnosti. Program je osmišljen sa naglaskom na praktični aspekt rada kroz mnogobrojne obavezne projekte jer je krajnji cilj da studenti po završetku budu osposobljeni za rad u privredi u oblasti veštačke inteligencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)