DAN BEZ NOVOOBOLELIH: U poslenjih 24 sata, u ovom delu Srbije, nema pozitivnih na kovid-19

M. B.

25. 11. 2020. u 11:44

PREMA zvaničnim podacima, u Rudničko-takovskom kraju tokom minula 24 časa ni jedno lice nije potvrđeno pozitivno na kovid-19!

ДАН БЕЗ НОВООБОЛЕЛИХ: У послењих 24 сата, у овом делу Србије, нема позитивних на ковид-19

Foto M. B.

Dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Gornjem Milanovcu, danas je izjavio da je ukupan broj trenutno potvrđenih zaraženih i dalje 295, kao što je bio juče (24. novembra) prema najnovijim rezultatima testiranja u ovdašnjoj Kovid ambulanti.

- Od tog broja, 91 ih je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Trenutno je hospitalizovano 35 kovid pozitivnih lica sa teritorije ove opštine: petoro u bolnicama u Beogradu, 22 u milanovačkoj Opštoj bolnici, osmoro u čačanskoj. Preostala lica potvrđeno pozitivna na korona virus, kao i njihovi kontakti, su u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom – izjavio je dr Čivović.

U Kovid ambulanti tog Doma juče je obavljeno 180 pregleda, urađena su 32 serološka testa, uzeto 13 nazofaringealnih briseva, na hospitalizaciju je upućeno 12 lica.  Dr Čivović dalje navodi, da je u toj Kovid ambulanti od polovine marta do danas obavljeno 3.699 prvih pregleda i 1.578 kontrolnih, da su u tom periodu urađena 1.084 PCR testa, 2.159 seroloških, više od 200 antigenskih.

Trenutno, na onlajn nastavi na teritoriji Gornjeg Milanovca su po jedno odeljenje Gimnazije, Druge osnovne škole i Ekonomske.

Statistika epidemije u ovom kraju ima dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna, zaraženo je ukupno 459, uz 15 smrtnih ishoda.           

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna