TUŽNE VESTI IZ KIKINDE: Preminuo poznati ginekolog Dragan Rankov

Рада Шегрт
Rada Šegrt

21. 11. 2020. u 17:53

U OPŠTOJ bolnici u Kikindi danas je, od posledica virusa korona, preminuo poznati ginekolog i akušer, primarijus dr Dragan Rankov (74).

ТУЖНЕ ВЕСТИ ИЗ КИКИНДЕ: Преминуо познати гинеколог Драган Ранков

Foto: Udruženje preduzetnika Kikinde

Bio je član Društva lekara Vojvodine, dugogodišnji načelnik Ginekološkog odeljenja kikindske bolnice i jedan od prvih koji je počeo privatnu lekarsku praksu.

Svoju ordinaciju vodio je više skoro 30 godina. Dobitnik je diplome i povelje za dugogodišnji rad u Udruženju ginekologa nekadašnje velike Jugoslavije i Godišnje nagrade Kikinde za uspeh, posvećenost i neiscrpnu energiju koju je darovao generacijama porodilja i njihovoj tek rođenoj deci. Dr Rankov je izvesno vreme radio i na Kosmetu.

Veoma angažovano je radio i u Opštem udruženju preduzetnika Kikinde i jedno vreme bio predsednik te asocijacije. Bio je istaknuti član i predsednik Rotari klubu Kikinda. Mada se o tome najmanje zna, uvek je bio i humanista. Davao je novac za stipendije najboljim studentima koji su se javljali na konkurse Rotari kluba. Pored ustaljenog broja stipendija, dr Rankov je uvek darovao bar još po jednu.

Rođen je u Srpskoj Crnji, Medicinski fakultet završio je u Beogradu, gde je i specijalizirao. Usavršavao se u Kliničkom centru u Ljubljani, GAK u Beogradu i “Rojal Aleksandar bolnici” u Kanadi.

Generacije Kikinđanki pamtiće ga kao svog izabranog ginekologa. Često je sarađivao s medijima i uvek je bio raspoložen za razgovore s novinarima o temama iz medicine i problemima preduzetništva.

Izuzimajući doktora Branislava Blažića, bivšeg državnog sekretara koji je umro u Beogradu gde je i živeo, dr Dragan Rankov je prvi kikindski lekar koji je preminuo od posledica oboljenja kovida 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)