DONACIJA SURDULIČKOJ KOVID BOLNICI: Humani građani za dva meseca donirali 400,000 dinara

J.S.

18. 11. 2020. u 16:05

ДОНАЦИЈА СУРДУЛИЧКОЈ КОВИД БОЛНИЦИ: Хумани грађани за два месеца донирали 400,000 динара

Foto: J.S.

PREDSTAVNICI Odbora za ljudska prava iz Vranja uručili su danas prvi deo donacije u vidu medicinske opreme Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulici namenjenu COVID pacijentima.

Donirano je 11 oksimetra, 11 beskontaktna toplomera i 30 digitalnih toplomera. Osim ove pomoći, posle isporuke od dobavljača biće uručen i EKG uređaj za pacijente u COVID bolnici.

Kampanja prikupljanja novca za kupovinu medicinske opreme realizovana  je na platformi Donacije.rs u partnerstvu sa Specijalnom bolnicom u Surdulici i  podršku fondacije Katalist.

Foto: J.S.

Za dva meseca kampanje prikupljena su sredstva u iznosu od 400,000 dinara koja su donirali humani građani juga Srbije i cele zemlje.

Od početka jula 2020. godine Specijalna bolnica za plućne bolnice Surdulica je od Vlade Srbije dobila nalog da bude u funkciji COVID bolnice, tako da su i u Surdilici počeli da primaju pacijente zaražene korona virusom, pošto u Vranju više nije bilo kapaciteta. 

Foto: J.S.

Posle kraja drugog talasa pandemije, Specijalan bolnica u Surdulici bila je vraćena u redovan režim rada da bi početkom novembra opet jednim delom ušla u COVID sistem sa smanjenim kapacitetom.

Trenutno u COVID bolnici u Surdulici smešteno je 33 pacijenata koji su pozitivni na korona virus.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)