KAZNE DO 300.000 DINARA Milicija i inspekcija u akciji - stroža kontrola poštovanja mera u Vranju

D. R.

16. 11. 2020. u 14:12

ZBOG nepovoljne epidemiološke situacije u Vranju, iz lokalnog Štaba za vanredne situacije je najavljena stroža kontrola poštovanja svih epidemioloških mera i preporuka.

КАЗНЕ ДО 300.000 ДИНАРА Милиција и инспекција у акцији - строжа контрола поштовања мера у Врању

Foto: D. R.

Kontrolu poštovanja mera vršiće komunalna milicija i lokalne i republičke inspekcijske službe koje imaju ovlašćenja da izdaju prekršajni nalog i da podnesu prijavu za učinjeno krivično delo, odnosno zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa zakonom.


Takođe, u slučajevima nepoštovanja propisanih mera, u pogledu okupljanja ljudi, inspektor i komunalni milicionar mogu usmeno, da nalože da se isprazni prostor u kojem je došlo do kršenja mera, kao i da zabrane obavljanje delatnosti u objektu, u određenom trajanju, dok nadležni organ ne preduzme predviđene mere.

U zavisnosti od toga da li se radi o pravnom licu, preduzetniku ili odgovorom licu, kazniće se novčanom kaznom u iznosu od 50.000 do 300.000. dinara.

- Kaznena politika je opcija samo onda kada druge mere i preporuke ne naiđu na puno poštovanje i doslednu primenu. Zbog toga, pozivam sve naše sugrađane na poštovanje propisanih mera, jer nam je cilj da sprečimo dalje širenje korona virusa - poručio je Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a