DELA VIŠA OD SLUŽBE: Vladika Lavrentije dodelio gramatu jereju mr Stefanu Damjanoviću

V. M.

08. 11. 2020. u 11:23

EPISKOP šabački Lavrentije (Trifunović) odlučio je da Veliku ahijerejsku gramatu, visoko uzdarje Srpske pravoslavne crkve, dodeli jereju mr Stefanu Damjanoviću iz Beograda

ДЕЛА ВИША ОД СЛУЖБЕ: Владика Лаврентије доделио грамату јереју мр Стефану Дамјановићу

Foto: V. Mitrić

Jerej Damjanović godinama istrajno, požrtvovano, predano i znalački, sa ocem Draganom, učestvuje u stvarnju umetničkih dela, književnih i filmskih, koja, na najbolji način, predstvljaju i od zaborava čuvaju najveće naše svetitelje i ličnosti našeg roda.

Stefan je, kako se navodi, „mlad i obrazovan čovek, koji je, na najbolji mogući način, shvatio kako se istinski služi Bogu i rodu“.

- Odličan je primer za mladima, kako može, i te kako, uz redovne svešteničke obaveze, da se radi šire na duhovnom i kulturnom polju, što je od neprocenljivog značaja za sve nas – kažu u Eparhiji šabačkoj SPC.

Episkop Lavrentije, koji je počasni akademik Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika, istakao je „značajan doprinos koji jerej mr Stefan Damjanović, daje radu i aktivnostima ove nacionalne institucije, koja nastaljva tradije one koje je delovala pre Drugog svetskog rata, čiji su čelnici, pored ostalih, bili Josif Pančić i Jovan Cvijić, a među istaknutim članovima i naša najčuvenija speisateljica i intelektualka Isidora Sekulić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije