U ZLATIBORSKOM OKRUGU 40 NOVOOBOLELIH: Najviše zaraženih u Prijepolju

A.Rovčanin

31. 10. 2020. u 18:10

TOKOM poslednja 24 sata, na teritoriji Zlatiborskog okruga koronavirus potvrđen je kod 40 lica. Od ukupnog broja novoobolelih, u Prijepolju je registrovano 13, u Užicu devet, Bajinoj Bašti pet, Kosjeriću četiri, u Požegi, Priboju i Čajetini po dvoje i po jedno novoobolelo lice u Arilju, Novoj Varoši i Sjenici.

У ЗЛАТИБОРСКОМ ОКРУГУ 40 НОВООБОЛЕЛИХ: Највише заражених у Пријепољу

Foto: A.Rovčanin

Zbog povećanja broja zaraženih lica koronavirusom zasedao je Opštinski štab za vanredne situacije u Prijepolju.

Nakon sednice upućen je apel građanima na odgovorno ponašanje, a posebno se upozoravaju lica koja su COVID-19 pozitivna i osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim da eventualno neodgovorno ponašanje izaziva zakonske posledice zbog ugrožavanja zdravlja ljudi.

- Upućuje se apel građanima da pokažu sada najveću odgovornost u ličnom ponašanju i da se pridržavaju svih mera i preporuka, a najviše u održavanju higijene ruku, držanja distance, nošenju zaštitnih maski koje su obavezne u javnom prevozu i trgovinskim objektima – navodi se u zaključku Štaba za vanredne situacije.

Takođe, građanima je upućen apel da se uzdrže od organizovanja privatnih proslava, svečanosti i drugih zabavnih manifestacija.

Od početka epidemije do danas, na teritoriji Zlatiborskog okruga ukupno je potvrđeno 2949 slučajeva infekcije korona virusom.

Prijepolje slika 1 Zgrada Opšte bolnice u Prijepolju foto A.Rovčanin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)