DVOJE NOVOZARAŽENIH KOVIDOM-19: Epidemiološka situacija u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

30. 10. 2020. u 15:31

DO sinoć, još dve osobe u Rudničko-takovskom kraju potvrđene su kao pozitivne na kovid-19, na osnovu pristiglih rezultata testiranja. Na teritoriji opštine Gornji Milanovac trenutno su ukupno zaražena 24 lica.

ДВОЈЕ НОВОЗАРАЖЕНИХ КОВИДОМ-19: Епидемиолошка ситуација у Рудничко-таковском крају

Foto M. B.

- Od svih njih je jedno izlečeno, jedno je hospitalizovano na Infektivnoj klinici u Beogradu, jedno u Kliničkom centru u Kragujevcu, dva u milanovačkoj Opštoj bolnici. Svi ostali, kao i njihovi kontakti su u kućnoj izolaciji, pod kontrolom lekara našeg Doma zdravlja - potvrdio je v. d. direktora Doma zdravlja dr Aleksandar Čivović.

U Kovid ambulanti i dalje se povećava broj pregleda. Dr Čivović nagoveštava mogućnost, da ta ambulanta iz Doma zdravlja u centru grada bude premeštena u krug Opšte bolnice, te da će uz nju verovatno biti postavljena posebna čekaonica za pacijente, zbog nadolazećih vremenskih nepogoda.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugom „piku“ od polovine juna zaraženo je ukupno 150, uz sedam smrtnih ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere