EPIDEMIJA U RASINSKOM OKRUGU: Nova 22 slučaja korone, od 1. septembra obolelo 9 đaka

S.BABOVIĆ

29. 10. 2020. u 13:19

RASINSKI okrug beleži još 22 novoinficirana slučaja KOVID-19, a najviše u Kruševcu-13.

ЕПИДЕМИЈА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: Нова 22 случаја короне, од 1. септембра оболело 9 ђака

Foto S. Babović

Prema upravo pristiglim podacima Zavoda za janvno zdravlje, novih 8 slučajeva registrovano je u Aleksandrovcu, dok je virus potvrđen kod jednog lica u Trsteniku.

Povećan je i broj registrovanih slučajeva korona-virusa od 1.spetembra među učenicima u okrugu i sa današnjim danom ih je 9:šest iz Trstenika,dva iz Aleksandrovca i jedan iz Kruševca.Do sada je tri nastavnika zaraženo.

Od početka epidemije, korona-virus potrvđen je kod 1.800 lica u Rasinskom okrugu: 1003 u Kruševcu,349 u Aleksandrovcu,197 u Trsteniku i 119 u Brusu.Ispod 100 zaraženih lica je zabeleženo samo u dve opštine: Varvarinu(74)i Ćićevcu(58).

Naglo je opao broj pacijenata na lečenju na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu,gde je juče bilo 35 pacijenata, a danas ih je šest.Izlečenim od epidemije smatra se 1.482 lica sa teritorije okruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VELIKI DOGAĐAJ U VRANJU: Uručivanje boračkih legitimacija