PANDEMIJA ODLOŽILA POČETAK RADA: Zatvorene granice stvorile poteškoće izvođaču radova u TE i toplani Pančevo

Tanjug

20. 10. 2020. u 17:02

ПАНДЕМИЈА ОДЛОЖИЛА ПОЧЕТАК РАДА: Затворене границе створиле потешкоће извођачу радова у ТЕ и топлани Панчево

Foto: NIS Gasprom

POČETAK rada Termoelektrane-toplane (TE-TO) Pančevo odložen je zbog pandemije koronavirusa a ne zbog gradnje gasovoda Turski tok, piše portal Energija Balkana.

Kako je portalu rečeno u Gasprom Energoholdingu Srbija,

zatvaranje granica zbog pandemije koronavirusa napravilo je poteškoće izvođaču Shanghai Electric Group oko dovođenja neophodnog broja montera na gradilište.

To je, piše portal, onemogućilo realizaciju niza planiranih aktivnosti i uticalo na tempo realizacije projekta u Pančevu.

„U takvim uslovima, kompanije Gasprom Energoholding Srbija d.o.o. i Gasprom Energoholding Srbija TE-TO Pančevo d.o.o. su preduzele sve mere kako bi pomogle u dobijanju dozvola za neophodne izvođače, za radove tokom policijskog časa i za dobijanje viza za radnike koji su doputovali. Nakon dve nedelje karantina, pristigli radnici su započeli izvođenje radova", rekli su u Gasprom Energoholdingu za potral Energija Balkana.

Naveli su takođe da će uprkos stalnoj neizvesnosti u vezi sa daljim razvojem epidemiološke situacije, raditi na tome da se TE TO Pančevo pusti u rad u prvoj polovini sledeće godine".

Izgradnja Termoelektrane-toplane Pančevo, namenjene za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije na bazi prirodnog gasa, snage oko 200 MW, počela je da se gradi 2019. godine i trebalo je da se pusti u rad ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)